Szegedi vendéglátás: blog

Szeretettel köszöntelek a Szegedi vendéglátás klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 5 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Szegedi vendéglátás klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szegedi vendéglátás klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 5 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Szegedi vendéglátás klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szegedi vendéglátás klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 5 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Szegedi vendéglátás klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szegedi vendéglátás klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Videók - 2 db
  • Blogbejegyzések - 5 db
  • Fórumtémák - 19 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

Szegedi vendéglátás klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Szegedi vendéglátás klub hírei

A városban minden nyáron, kánikula idején felmerül a szieszta kérdésköre.

Mi kell ahhoz, hogy egy olyan városban, mint Szeged meghonosodjon a délutáni munkaszünet és pihenő?

Életforma váltás? Latin vérkészítmények fogyasztása? Azt hiszem, jó magyar módra, akkor kezdődhet ilyen, ha már a végletekig kibírhatatlan forróság uralkodik e tájon. Aszongyák lesz olyan is...

Azt hiszem Szeged egy fordított idényû város..

A világon mindenhol van nyári szezon. Itt bizony nyáron kiürül a város. Elmennek az egyetemisták, és az étteremben étkezõ városlakok is nyaralnak valahol máshol. Az a néhány terasz ellátja az odatévedõ turistát, és a állandó teraszozó városiakat. De a terasz nélküli egységek...azok alig várják, hogy kikapcsolhassák a klimát, mert annak a pár embernek, nem igen érte meg.

Bizony be kell látnunk, ami a Balatonnál az idényzáró augusztus 20-a, az bizony Szegednek az õsztõl tavaszig tartó fõidénynek a kezdete.

Tovább 

 

Voltam a Balatonon!

Országunk népének közkedvelt pihenõhelye, és a külföldi turisták elõtt hazánk mezítelen valósága, a Balaton környéke. Lelkünk tükre!

Szeged vendéglátását lehet szapulni, elmaradottnak, vagy világszínvonalúnak tartani ( már ha van olyan bátor ember), de a balatoni, nagyrészt siófoki, pár napos, általános tapasztalatom minden képzeletet felülmúlt.

A vendéglátás mindig híven tükrözi az adott közegben élõ igényeket, társadalmi szokásokat, a jelen kultúráját.

Utolsó hozzászólás

Bagi József 2 üzente 14 éve

Szeretném olvasni további cikkeit.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

V. T. üzente 15 éve

2004. 04. 04-én néhány fiatal vendéglátóipari szakember, jogász, pedagógus, és civíl személy megegyezett abban, hogy egyesületet alapítanak és, hogy -tapasztalataikat egymással megosztva- ebben a formában is tegyenek a környezetük boldogulásáért.

Így alakult meg a Vendég – Látók Szegedi Egyesülete

Legyen az vendégül látás, az együtt muzsikálás, versenyzés, baráti vagy szakmai beszélgetés, a cél: egymás és önmagunk megértése és tisztelete.
Az egyesület tagjaiként aktív szereplői vagyunk szakmánknak. A külföldi és hazai tapasztalatszerző évek útán ismét Szegeden dolgozunk, a saját bőrünkön tapasztalva a vendéglátós társadalom problémáit, melyek oly sok mindennel függenek össze, hogy nem nevezhetjük „csak” vendéglátóiparnak azokat a kulturális és gazdasági szegmenseket, amelyekkel ez a szakma összeér. Mezőgazdaság, élelmiszeripar, könnyű-és nehézipar, turizmus, szállítás, marketing, szórakoztatóipar, stb.
Az emberi érzékek játszótere ez, aminek minőségét igencsak megmutatja egy ország egészségi állapota, és a GDP.

Minden az egyensúly nyugalmába igyekszik. Legyen az egy bolygó ökoszisztámája, egy jégkristály fejlődése, vagy egy vendéglátós szakmának nevezett emberipari kulturdimenzió. Minden dolog az őt alkotó információk összege, amely a hiányzó tapasztalatok beszerzésével fejleszti önmagát az egyensúly állapotába. Egy növény csírája tör így nap fele, és az emberi bőr pigmentálódik eltérően a világ kölönböző tájain, ezen törvényszerűség folytán.
Az is előírás, hogy ez olykor felborul, hiszen, akkor mi lenne az életnek hívott nyugalomkereséssel?
Emberi kulturánk, történelmünk leggyorsabb, legnagyobb, legzajosabb változásait éljük éppen, technikai fejlettségünkhöz éretlen módon.
A kizökkent hazai vendéglátós világ kereke is igyekszik egyensúlyra jutni.
Tudjuk mi is, hogy így vagy úgy eljutunk oda, csak rájöttünk egyedül több időbe és erőbe kerül beszerezni a hozzávalókat! Minek húzzuk tovább az időt?
Beláttuk, együtt hatékonyabban érjük el ezt az állapotot. És egyedül ráadásul unalmas is lenne.

Egyesült tapasztalatainkat így átadhatjuk a környezetünknek, a társadalom sokrétű szereplőjének, hiszen velük igen sokat találkozunk.
Nem csak a kollégáinknak, a piaci zöldségesnek, és a patyolatosnak a szakmai fogásokon túl, a jövő év várható termésigényén át a vasalás szükségességéig, hanem a vendégeink által mindenkinek mondhatunk valami újat, vagy még egyszer, valami régit, és jót.

A vendéglátásból, a cigányzenészek megélhetési forrását jelentő, lassan kivesző élőzene fontosságára, visszahonosítására nagy hangsúlyt fektetünk. A világbajnok Grill&Jazz koncepcióban szereplő roma zenészeink, Frankie Látó vezetésével, a magyar és cigány népzenét ötvözik a modernebb műfajokkal, és egészítik ki a szakácsaink által készített fúziós ételkülönlegességek élvezeti értékét.

Szólhatunk a táplálkozás rejtelmein át az egészségről, az ételkészítés ősi szentségéről, az érzékek modern művészetéig, a világ sokszínűségéről és együvétartozásáról, saját különbözőségeinken át az egyenlő esélyekig.

No de, visszafele is igaz, mert mi meg tanulhatunk a másoktól…A boldogság más formáiról is, mégha azt üzletnek hívják, akkor is...

Írjatok ötleteket, recepteket!

Utolsó hozzászólás

V. T. üzente 15 éve

sztrapacska

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu